Levaxin receptfritt

Levaxin

Levaxin är ett svenskt läkemedel med komponenten Levotyroxinnatrium, som används för att fylla på underskottet av sköldkörtelhormon. Levaxin produceras av det Svenska företaget Takeda Pharma AB. Du kan köpa Levaxin med recept på apotek i Sverige, Norge och Island.

Läkemedelsform och dosering

Levaxin kommer i vita tabletter med rund form, doseras 25 mcg, 50 mcg, 75 mcg, 100 mikrogram, 125 mikrogram, 150 mikrogram och 200 mikrogram Levotyroxinnatrium. Med en varierande läkemedelsform av Levaxin är det praktiskt att välja den mest lämpliga individuella dosen.

Det är enkelt att köpa den förskrivna terapeutiska dosen av Levaxin (Levotyroxinnatrium) och påbörja behandling av hypotyreos. Priset på Levaxin tabletter beror på dosering och förpackningsstorlek. Om du köper en stor förpackning, kommer du att minska kostnaderna per tablett. Indikationer för användning och terapeutisk dos Levaxin bör tas för dysfunktion av sköldkörteln. Levaxin hormonläkemedel skrivs ut för varje form av hypotyreos, liksom autoimmun tyroidit.

Dessutom är Levaxin ett receptbelagt läkemedel som rekommenderas för de patienter, som opererats eller har fått strålbehandling. Innan inköp av Levaxin, bör utgångsdatumet för läkemedlet kollas samt den korrekta terapeutiska dosen av Levaxin. Levaxin terapeutisk dos justeras för varje enskild patient. I hypotyreos, är den initiala dosen för vuxna vanligtvis 25-100 mikrogram per dag. Dosen ökas efter ett tag till underhållsdos som vanligen ligger på 150 mikrogram till 200 mikrogram per dag. Det är rekommenderat för äldre patienter som genomgår hypotyreos terapi att köpa Levaxin i den minsta dosen, eftersom specialister rekommenderar att börja behandlings förloppet med den lägsta dosen – Levaxin 25 mikrogram. Levaxin tabletter ska intas på fastande mage med ett glas vatten på morgonen.

Innan föräldrar köper Levaxin för att behandla sina barn som lider av hypotyreos, bör de vara medvetna om att den terapeutiska dosen av Levaxin för barn beror på barnets vikt. För nyfödda och barn med medfödd hypotyreos är den rekommenderade start dosen bara 10-15 mikrogram per 1 kg kroppsvikt per dag, inom de första tre månaderna. Den initiala dosen för barn varierar mellan 25 mikrogram och 50 mikrogram per dag. Senare bör underhållsdosen ökas upp till 100 mikrogram eller 150 mikrogram per m² kroppen per dag. För att underlätta användningen av Levaxin hos barn, kan föräldrar blanda tabletten med 10-15 ml vatten och ge det till ett barn en halvtimme innan första måltid. Kontraindikationer för användning

Levaxin är kontraindicerat för de patienter som lider av individuell överkänslighet mot någon av de inaktiva innehållsämnen i läkemedlet; Om så är fallet kommer de att behöva köpa en av Levaxin generiska versioner. Patienter kan köpa Levaxin generiska läkemedel på nätet som går under olika varumärken, till exempel: Tirosint, Levo-T, Levoxyl, Unithroid, Eltroxin, Euthyrox eller NV-Thyro. Dessa generiska läkemedel ger samma terapeutiska effekt som Levaxin. Detta hormonella läkemedel får inte användas av patienter med binjure sjukdom (Addisons sjukdom och hyperaktiva binjurar) eller vid glukos-galaktosmalabsorption syndrom.

Graviditet och amning Levaxin är inte kontraindicerat under graviditet och amning. Innan gravida kvinnor köper Levaxin, bör de läsa bipacksedeln för att ta reda på potentiella Levaxin läkemedelsinteraktioner. Specialister rekommenderar att gravida kvinnor undviker kombinationen av Levaxin med tyreostatiska läkemedel, eftersom tyreostatika läkemedel kan tränga igenom moderkakan till fostret och orsaka hypotyreos hos barnet.

Bieffekter Några av biverkningar från Levaxin är takykardi , sömnlöshet, viktminskning, diarré, njursjukdomar (vanligtvis hos barn) och allergiska reaktioner. Om patienter väljer att köpa Levaxin, bör de läsa igenom bipacksedeln noggrant om vilka biverkningar detta läkemedel kan orsaka. Men det betyder inte att Levaxin kommer att orsaka biverkningar. Enligt recensioner av Levaxin konsumenter har många patienter aldrig upplevt biverkningar efter användning av detta läkemedel. Vid användning av Levaxin, måste patienten hålla sig till läkarens rekommenderade terapeutiska dos av Levaxin för att undvika biverkningar. Dessutom, för att säkerställa behandlingskuren utan att uppleva biverkningar, bör patienten undvika läkemedelsinteraktioner mellan Levaxin och andra läkemedel.

Det är känt att Levaxin (levotyroxinnatrium) kan minska den terapeutiska effekten av insulin och perorala diabetesläkemedel. Därför bör patienter alltid informera sin läkare eller apotekare om andra mediciner de tar. Patienter kan köpa Levaxin (levotyroxinnatrium) utan recept på nätet. De mest prisvärda priserna på Levaxin erbjuds av online apotek som ofta ger ett expressleverans alternativ. Om du beställer Levaxin på nätet, kommer du att spara både tid och pengar på ditt inköp av Levaxin.