kop-antibiotika

I dagens moderna läkemedelindustri används antibiotika för att behandla sjukdomar som orsakas av bakterier.

Idag är det svårt att föreställa sig en behandling av en bakteriell sjukdom utan att använda antibiotika. Dessa läkemedel har blivit en del av våra liv vilket gör det nästan omöjligt att träffa någon som aldrig har köpt ett enda antibiotikum i sitt liv. Antibiotika används för olika ändamål.

Dessa läkemedel föreskrivs till människor och husdjur (hundar och katter).

Specialister har visat att antibiotika inte är effektiv mot virus eller svampinfektioner. Dessa läkemedel bör endast användas för behandling av bakteriella infektioner.

Om du behöver, kan du köpa antibiotika av dessa grupper:

  • Penicilliner
  • Makrolider
  • Tetracykliner
  • Cefalosporiner
  • Tetracykliner
  • Lincomsamides
  • Cefalosporiner
  • Aminoglykosider
  • Karbapenemer/penemer

Var och en av de listade antibiotika grupperna har mest effekt vid behandling av vissa typer av bakterier. Innan du köper ett antibiotiskt läkemedel är det därför nödvändigt att ta reda på vilken typ av bakterie som orsakat infektionen.

Vanligtvis för behandling av klamydia, ordinerar läkare Amoxicillin eller dess generiska versioner (Amoxil, Augmentin). Om inte dessa läkemedel förskrivs av någon anledning, kan de även ordinera Erytromycin som är ett antimikrobiellt läkemedel (Ery-Tab, Eryped) eller Doxycyklin (Monodox, Vibramycin, Doryx) för att bota klamydia. Idag är det många patienter som bor i Storbritannien, USA, Mexico, Kanada och Spanien som klagar på att antibiotika har blivit ineffektivt vid behandling av många infektioner (inklusive bihåleinflammation och urinvägsinfektion). Detta beror främst på motståndet hos den bakteriella infektionen mot antibiotikumet som en patient använder. För att undvika antibiotikaresistens bör patienten hålla sig till rekommenderade behandlingstiden av antibiotikabehandling, vilket alltid indikeras i bruksanvisningen som en regel.  Det är viktigt att de som köper antibiotika blir informerade om att en antibiotika kur varar minst 7 dagar. Men dessvärre slutar de flesta att ta läkemedlet efter 2-3 dagar.

En oavslutad antibiotikabehandling kan resultera bakteriers resistens mot detta antibiotikum och nästa gång detta läkemedel används kommer det inte att kunna besegra infektionen.

Beroende på den terapeutiska dosen, som tillhandahålls av viss antibiotiskt läkemedel, kan vissa behandlings kurer med hjälp av antibiotiska läkemedel vara upp till 2 veckor.

Den rätta dosen av antibiotika kommer att bidra till att behandla den bakteriella infektionen utan bieffekter.

För att undvika biverkningar, bör patienter bekanta sig med den terapeutiska dosen och kontraindikationer för användning av vissa läkemedel, innan de köper antibiotika utan recept.

Den modern läkemedelsindustrin har utvecklat och släppt antibiotika av ny generation till marknaderna i USA, Turkiet, Mexiko, Storbritannien, Kanada och Spanien. Dessa antibiotika kännetecknas av ett brett spektrum och ljustolerans.

Denna typ av läkemedel innefattar antibiotika som kallas Karbapenemer (Meropenem, Imipenem, Ertapenem och Doripenem). Detta antibiotikum grupp används vid behandling av lunginflammation, hjärnhinneinflammation, urinvägsinfektioner, samt infektioner i hud och mjukdelar.

Antibiotika läkemedel är rätt så tunga ämnen för kroppen, eftersom de försvagar immunsystemet genom att förstöra elaka bakterier i kroppen, inklusive goda bakterier.

Om du köper antibiotika av den ny generationen, kommer du att lyckas hålla kroppens skyddande egenskaper. Med ett starkt immunförsvar kommer du att behålla förmågan att motstå bakterier.

Vid användning av antibiotika, bör vissa regler respekteras som till exempel om en antibiotikakur är påbörjad bör den inte avslutas under de första tecknen på återhämtning. Dessutom måste effekterna av de antibiotika läkemedel övervakas. Om ingen förbättring sker i tillståndet inom de två till tre första dagarna av behandlingen innebär det att bakterierna är resistenta mot denna typ av antibiotika och läkaren bör byta det antibakteriella läkemedlet till en annan typ.

Det är nödvändigt att läsa igenom instruktionerna noggrant på korrekt tillämpning av den föreskrivna antibiotikum, eftersom varje antibiotikum har sina egna egenskaper. En rekommendation är att inte ta antibiotika med mjölk, te, juice eller kaffe (men det finns vissa undantag).

Under behandling av infektioner, är det rekommenderat att använda vissa läkemedel som återställer tarmfloran (probiotika).

Observera att som en regel måste patienter ha ett recept för att kunna köpa antibiotika. Men i vissa fall, behöver en del starta en antibiotika kur så fort som möjligt. I just ett sådant fall kan en patient välja att använda tjänsten för ett online apotek. Många av dem erbjuder snabb leverans.

Genom att köpa antibiotika på nätet kan man spara både tid och pengar, eftersom det mest optimala antibiotika priset tillhandahålls av ett online apotek. När du väljer att köpa antibiotika, är det nödvändigt att tänka på patientens ålder. För barn köper en del föräldrar ofta antibiotika i form av söt suspension med frukt och bärsmak. För vuxna är det antibiotika i form av tabletter eller kapslar medan för äldre patienter rekommenderar läkare att köpa antibiotika i injektioner.