concerta

Concerta läkemedel är avsett för behandling av barn över 6 år, ungdomar och vuxna under 65 år som har diagnostiseras med Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Marknadsundersökningar har bekräftat att Concerta behandlar ADHD effektivt och sällan orsakar biverkningar. Genom att hålla sig till det rekommenderade doserings schemat minimeras risken för biverkningar vid användning av Concerta.

Om du vill köpa Concerta men inte vet så mycket om stimulantia i det centrala nervsystemet, konsultera först en läkare eller läs denna översyn. Ytterligare information om Concerta bidrar till att öka effektiviteten och minska kostnaderna för behandling av ADHD. Concerta medicinen innehåller aktiva läkemedelssubstansen Metylfenidat hydroklorid och några inaktiva komponenter (hjälpämnen och färgämnen). Regelbunden användning av Concerta gör det möjligt att bli av med ADHD-symtom hos barn och vuxna. Innan Concerta köps, bör person ifråga vara medveten om hur man korrekt att tar denna medicin. Precis som andra liknande läkemedel, ordineras Concerta som behandling av ADHD i samband med psykologiska, pedagogiska, sociala terapier eller andra nödvändiga åtgärder. Concerta piller är utformade för oral administration och sväljs med en tillräcklig mängd vatten. Den aktiva substansen Metylfenidat bör släppas vid en kontrollerad hastighet, så krossa eller tugga inte Concerta piller.

Om du vill köpa den orginal formen av Concerta , se då till att tillverkaren av läkemedlet – är producerat av företaget Janssen som anges på förpackningen. Janssen är en av det största utvecklare och forskare av ett brett spektrum läkemedel för människa. Idag är företaget en del av Johnson & Johnson. Doseringsformen av Concerta är en förlängd frisättning. Detta läkemedel levereras i plastburkar av HDPE innehållande 28, 30 eller 100 filmdragerade tabletter. Det är inte säkert att varje apotek kan ha hela skalan av de olika förpackningsstorlekar av läkemedlet.

Beroende på behovet, kan man köpa Concerta tabletter innehållande 18 mg, 27 mg , 36 mg eller 54 mg av den aktiva substansen Metylfenidat. För att särskilja de olika doserna, är tabletterna individuellt märkta med mängden av den aktiva substansen:

  • 18 mg – gula piller präglade med « Alza 18 ”
  • 27 mg – grå piller präglade med « Alza 27 ”
  • 36 mg – vita piller präglade med « Alza 36 ”
  • 54 mg – brunröda piller graverade med « Alza 54 ”

Invånare i USA har haft möjligheten att köpa läkemedlet Concerta sedan augusti år 2000. Concerta eliminerar symptom på ADHD effektivt och har därför blivit väldigt populärt.

Den amerikanska organisationen Food and Drug Administration (FDA) har också godkänt ytterligare flera läkemedel för ADHD behandling som innehåller aktiva substansen Metylfenidat. Hos amerikanska apotek, kan du köpa olika generiska läkemedel av Metylfenidat producerat av Actavis, Mallinckrodt, Teva, Watson, Barr, Sun, KUDCo, Vintage, Abhai och andra läkemedelsbolag.

Vissa företag som till exempel Indiska Sun Pharmaceutical erbjuder att köpa Concerta lösning. Lösningen är avsedd för användning i munnen och rekommenderas för personer som har svårt att svälja tabletter. Det finns även andra farmaceutiska former av Concerta i USA. Man kan vid behov även köpa tuggtabletter – Methylin som produceras av läkemedelsföretaget Mallinckrodt.

Ett flertal andra läkemedel innehållandes Metylfenidat har även blivit godkända av FDA. I USA kan du köpa Concerta generiska läkemedel: • Ritalin från Novartis• Aptensio XR av Rhodes Apotek• Metadate CD från UCB Inc

Personer med ADHD kan även köpa Concerta i Kanada, Storbritannien, Island, Sverige, Sydafrika, Panama, Nederländerna och andra länder i världen. Om Metylfenidat innehållande läkemedel inte finns tillgängliga på apotek i ditt land kan du läsa om möjligheten att köpa Concerta på nätet med recept. Det finns både vanlig eller expressleverans beroende av behov. Innan du köper Concerta 18 mg, 27 mg, 36 mg eller 54 mg på nätet bör du vara informerad om att överdriven användning av detta läkemedel kan leda till beroende eller onormalt beteende.