Iktorivil

Iktorivil är ett läkemedel som länge har använts för att eliminera epileptiska attacker och epileptiska anfall. Möjligheten att köpa Iktorivil i Sverige har funnit i mer än 50 år. Under denna tid kunde miljontals svenskarna bespara från de viktigaste symptomen på epilepsi med hjälp av Iktorivil.

Det antikonvulsiva medlet är en av de bensodiazepinderivat. Den antikonvulsiva verkan av den aktiva ingrediens Klonazepam genomföras genom för starkningen verkan av gamma-aminosmörsyra (GABA) i överföringen av nervimpulser. Vid mottagande Iktorivil minskar stimulation av vissa områden i hjärnan och i centrala nervsystemet.
Liksom alla bensodiazepiner, Iktorivil har inte bara antikonvulsiv verkan.

Förutom eliminering anfall, har läkemedlet även sådana effekter såsom:

 • Sedative-hypnotiska: på grund av påverkan på hjärnstammen;
 • Anxiolytisk: på grund av påverkan på amygdal komplex av det limbiska systemet;
 • Muskel-avslappnande: beror på en direkt bromsing av motorisk nerv och muskelfunktioner.

Efter förtäring absorberas Iktorivil väl och den har nästan 100% biotillgänglighet. Maximal plasmakoncentration uppnås efter 1-4 timmar efter oral införing och 3 timmar efter intramuskulärinföring.

Iktorivil optimal terapeutisk effekt uppnås efter 5-10 dagars regelbunden användning. Den genomsnittliga halveringstiden är 30-40 timmar.
Patienten bör välja en av de tre läkemedelsformerna innan köp av Iktorivil:

 • 2 tabletter av 0,5 mg
 • lösning för injektion / infusion av 1 mg / ml
 • Oral lösning 2,5 mg / ml.

Man rekommenderar använda Iktorivil i form av oral och lösning för injektion för spädbarn och barn som på grund av ålder har svårigheter att ta fasta läkemedelsformer. Man rekommenderar använda tabletter för barn äldre än 7 år. Tabletter dosering av 0,5 mg kan delas i två lika delar, tabletter 2 mg – i fyra delar för bekvämligheten

Doseringen och varaktigheten av Iktorivil sammanställas individuellt för varje patienter och bestämas enligt sådana parametrar som ålder, överflring och klinisk effekt av läkemedlet.
Minskning av krampaktivitet och eliminering spasmer inträffar efter 0,5-1 timme efter intag Iktorivil. Upprepade anfall eller andra uttryck för epilepsi symptomen efter intag Iktorivil kan uppstå efter 8-12 timmar hos vuxna och barn i 6-8 timmar.

Dosering Iktorivil är:

 • För barn och ungdomar från 1 till 16 år: 0,5-6 mg, uppdelat i 2-3 doser;
 • För vuxna: 4-8 mg, uppdelade i 2-3 doser.

På detta sätt kan antiepileptiska läkemedel användas av patienter i nästan alla åldrar. I en typisk apotek säljas Iktorivil av läkares recept. För att köpa Iktorivil på nätet, patienten behöver inte recept från medicinsk specialister.

Fördelarna av att använda Iktorivil:

 • Det är effektiv för att minska alla typer av epileptiska anfall, oavsett etiologi;
 • Minskar risken för återkommande oprovocerade epileptiska anfall;
 • Minska rädslan för att vänta på de upprepade attacker av epilepsi;
 • Skapar inte risken för narkotikamissbruk, även med långvarig användning;
 • Eliminerar de psyko vegetativa symptomen på epileptiska sjukdomar: huvudvärk, hjärtklappning, tyngd i magen och andra.

Läkemedel som baserade på Klonazepam har blivit de första bensodiazepiner, som användes för att lindra de viktigaste epilepsi symptomen. Sedan 1955 professor Leo Sternbach, som arbetade i läkemedelsföretaget Hoffman La Roche, var han första vem försökt att utveckla en bensodiazepin, som skulle användas för att eliminera anfall.

På läkemedelsutveckling tog det cirka 10 år. Samma tid behövde Iktorivil och andra produkter baserade på klonazepam innan de började att sälja.
Iktorivil var den första bensodiazepin som baserade på klonazepam, som har registrerat i Sverige. Företaget Roche fick godkännande för försäljning av tabletter Iktorivil den 1 November 1974 år. Ett år senare dök upp i svenska apotek.

Svenskarna kan använda inte bara Iktorivil som antikonvulsiva medlet. Det finns möjligheten att köpa antikonvulsiva medlet under varumärket Rivotril, importerades till Sverige av det franska företaget Orifarm.