Kodein

Kodein är läkemedel med svag analgetisk effekt och med hostdämpande effekt också. Detta läkemedel säljas i många länder, däribland i Sverige. Kodein finns i vanliga och online apotek.
När du köpar Kodein på nätet eller i vanliga apotek måste du följa receptet. Om du beställer Kodein på nätet, kan receptet tillhandahållas i elektronisk form.
Kodein besättas för behandling från mild till måttlig smärta hos patienter äldre än 12 år. Läkemedlet verkar genom att påverka till hjärnans området som ansvarar för smärta. Det är effektivt mot tand, reumatoid, menstruation, huvudvärk, neurologiska och andra typer av smärta.
Kodein har hostdämpande verkan och användas för behandling av svår torrhostan. Läkemedlet besättas för behandling av hosta i endast vuxna människor.
Kodein har snabb, men inte lång terapeutisk effekt. Därför kodein i form av tabletter 25mg måste tas flera gånger per dygn med jämna mellanrum.

För behandling av smärta eller torrhosta behöver:

  • Vuxna – 25-50mg kodein till 4 gånger per dag.
  • Barn över 12 år – från 0,5 till 1 mg kodein per varje kg kroppsvikt.
  • Köp kodein tabletter kan vändpunkt i behandlingen av olika typer av smärta, t ex skarpa reumatiska smärtor. Ändå läkemedlet fungerar effektivt och säkert bara om du följer rekommendationerna för användning.
  • Kodein omvandlas i kroppen i morfin. Om tabletterna tas alltför ofta eller mycket, finns det en risk för förgiftning av morfin.

Mellan mottagning av Kodein doser bör hållas i minst 6 timmar. Detta bibehållar nödvändiga smärtstillande och hostdämpande effekter och minskar riskerna för biverkningar.
Om du inte kan uppnå kontroll över smärta eller hosta, bör du öka antalet tabletter. Den maximala dagliga dosen bör inte överstiga 240 mg.

Biverkningar kan inträffas även om följer du rekommendationerna för användning. Men risken ökar om kodein tas alltför ofta eller använda en dos nära den maximala.
Om det inte rekommenderades av din läkare, ta inte kodein med andra smärtstillande även med dem vilka kan du köp utan recept. Kodein kan tas i kombination med andra analgetika (t ex Paracetamol), men dosen måste justeras.

Stora doser samt användning Kodein med andra analgetika kan orsaka följande biverkningar -sömn, yrsel, lågt blodtryck, andfåddhet, konvulsioner, förstoppning, illamående eller kräkningar.
De flesta Kodeins biverkningar är ofarliga och kortlivade, men vissa av dem kan vara obehagliga. Även om det var en av dessa biverkningar, betyder det inte att du måste sluta ta Kodein tabletterna eller vara nervös. Konsultera med din läkare.

Läkaren kommer att utvärdera om att avbryta behandlingen, bör minskas dagligen eller en engångsdos eller kodein bör tas påannat sätt.
Biverkningar av många smärtstillande medel är lika. Om du har avsagt från användningen andra smärtstillande läkemedel på grund av biverkningar, köp Kodein tabletter 25mg i ett litet paket. Om behandlingen ska vara framgångsrik skulle du att boka på nätet mera Kodein tabletter.

På läkemedelsmarknaden är samma principer för prissättning, liksom på alla andra marknader. Därför fler piller du köper, desto lägre blir kostnaden på dessa piller. Ett paket kan innehålla 30, 100 och 250 tabletter.

Pris kodein tabletter beror på storleken av paketet, liksom:

  • Grossistpriser leverantör
  • Köpsställning

Svensk leverantör på Kodein tablettar 25 mg är företag som heter Meda och Alternova. Kodein Meda har släppts ut på marknaden sedan 1973, strax efter det godkändes av Läkemedelsverket. Smärtstillande medel som levererades genom Alternova finns på marknaden inte så länge sedan (Läkemedelsverket godkänt i 2014).
I en svensk onlineapotek Kodein Meda och Kodein Alter säljas till samma pris:

  • 115 kronor för 100 tabletter 25mg
  • När svenskarna köper Kodein på nätet kan du få det lägsta priset och snabb leverans. Dessa apotek inte spenderar många pengar på hyran, har höga nivåer av försäljning och därför erbjuder
  • Kodein tabletter 25mg till lägst priset