Recept för Migrän

migran

Listan över mediciner som används för att behandla migrän kan göras lång. För att behandla migrän finns det några dussintals olika receptbelagda samt receptfria kapslar och tabletter. Vanligtvis för att få ett recept för migrän bör orsaken till migrän huvudvärk alltid diagnostiseras.

Efter diagnos kan läkaren skriva ut ett recept för migränmedicin. De receptbelagda läkemedlen för att stoppa smärtan som migrän medför kan ha mild, måttlig eller stark smärtstillande effekt.

En läkare bör alltid kontrollera med sin patient så att denne inte har inga kontraindikationer för det utskrivna migränmedicinen. Då det finns en mängd olika migränmediciner medför de alla olika kontraindikationer och kan orsaka olika biverkningar.

Med det stora utbudet av läkemedel kan varje person finna en effektiv smärtstillande medicin för försäljning med eller utan recept oavsett graden av smärta orsakat av migrän.

Vid kraftig migrän kan två typer av smärtstillande användas. Vanlig billig smärtstillande medel för olika typer av smärta eller dyrare smärtstillande medel som är utvecklat speciellt för att kontrollera migränsmärta användas.

De billigaste receptfria läkemedel för att förebygga samt smärtlindra migrän är: Ibuprofen, Naproxen, Paracetamol (Acetaminophen), Acetylsalicylsyra (Aspirin). Dessa analgetika medel kan ibland ingå i en kombination av olika läkemedel för en effektiv behandling av migrän.

Den enda fördelen med dessa smärtstillande är deras låga pris. Men nackdelen med dessa billiga smärtstillande är att de endast kan stoppa migrän i ett tidigt skede.

För de patienter som lider av kronisk migrän hjälper inte dessa billiga receptfria läkemedel för att behandla eller förhindra migränsmärta.

Därför bör patienter som lider av kronisk migrän välja ett läkemedel som har utvecklats speciellt för att förebygga, lindra samt kontrollera migrän.

Botox är en av de mest effektiva FDA-godkända läkemedel för behandling av migrän. Endast patienter som har huvudvärk i mer än 15 dagar inom en månad kan få ett recept för denna injicerbara läkemedel för migrän.

En stor fördel med injektionsmetoden för att förebygga migrän är att varaktigheten av Botox injektionen varar i mer än 12 veckor.

Dock är det en nackdel att patienten själv inte kan administrera Botox injektioner. Om man köper migrän injektioner på nätet utan recept, måste du kontakta din vårdcentral för att administrera Botox i musklerna i huvud samt nacke.

För att bota och förebygga smärta orsakat av migrän hemma är tablettbehandling en smidig lösning. Många läkemedel kan tas under graviditeten.

Gravida kvinnor kan ta antimigrän läkemedel endast om medicinen gör mer nytta vilket överväger den potentiella risken för fostret. Receptbelagda och icke receptbelagda migränmediciner ska inte användas under graviditet tills en läkare har bekräftat att nyttan av medicinens användning överstiger risken för den allmänna hälsan hos mor och foster.

De mest förskrivna läkemedel för att förhindra migränattacker och för att lindra migrän huvudvärk ingår i gruppen triptaner. År 2016 kommer ett flertal olika triptaner finnas tillgängliga för försäljning på apotek som till exempel Naratriptan, Almotriptan, Frovatriptan, Sumatriptan, Rizatriptan, Eletriptan samt Zolmitriptan.

En läkare kan skriva ett recept för migränmedicin som endast innehåller triptaner eller andra mediciner som innehåller triptaner i kombination med andra aktiva ingredienser.

I Storbritannien säljs receptbelagda triptaner för behandling och förebyggande av migrän under varumärkena: Almogran, Boots Migraine Relief, Galpharm Migraine Recovery, Imigran, Maxalt Melt, Maxalt, Migard, Mylatrip, Naramig, Relpax Relert, Sumibril, Zolmiless, Zoltzic samt Zomig.

Medan i USA och Kanada säljs receptbelagda migrän läkemedel i triptaner klass under följande varumärken: Alsuma, Amerge, Axert, Frova, Imitrex, Maxalt, Relpax, Zecuity samt Zomig.
I andra länder i världen säljs dessa receptbelagda läkemedel för migrän under andra varumärken.

Du kan be din läkare eller apotekare om en lista av de olika generiska varumärken av läkemedel som används för att behandla och förebygga migrän.

När du väljer att köpa migrän mediciner hos ett online apotek är det möjligt att få en lista via email med de olika varumärken som finns för att behandla migrän.

Förutom dessa alternativ av triptaner, muskelavslappnande medel, anti-inflammatoriska smärtstillande medel kan en ny medicinsk teknisk produkt användas för att kontrollera migrän.

Den första FDA-godkända enheten för att förhindra migränanfall släpptes på marknaden år 2014. I USA säljs denna enhet under varumärket Cefaly.

Migränmediciner är effektiva vid behandling av kronisk migrän hos barn och vuxna medan Cefaly enhet är godkänd för att förhindra episodisk migrän hos vuxna patienter i åldern 18 år och äldre.

Miljontals människor får årligen världen över recept för migränläkemedel. De flesta anti-migrän läkemedel som finns tillgängliga på dagens läkemedelsmarknad är till för att förhindra migränanfall samt för snabb smärtlindring av migrän huvudvärk .

Tyvärr kan de de mest effektiva receptbelagda läkemedel för förebyggande av migrän ibland orsaka allvarliga biverkningar. Därför är det många patienter med kronisk migrän som väntar på att nya migränmediciner ska släppas på marknaden som bidrar till att lindra migränsmärta utan att de medför några potentiella hälsorisker.

I nuläget har ett flertal nya receptbelagda mediciner skapats som administreras i en injektion. Den moderna utvecklingen av de nya migränmedicinerna har redan kommit att kallats början på en ny era i förebyggande behandling av migrän.

Men med tanke på att apoteken inte kommer att börja sälja de nya migränmedicinerna efter först 3 till 10 år, så och kommer patienter som lider av episodisk och kronisk migrän få recept för migränläkemedel utskrivet som godkänts för flera år sedan.