Recept mot Pollenallergi

pollenallergi

Pollenallergi är en vanlig respiratorisk sjukdom som härrör på grund av flera olika typer av pollen i luften. Det finns medicin som kan minska sjukdomssymptom markant så det finns ingen anledning att stå ut med negativ påverkan av allergener.

Pollen kan komma in i kroppen genom ögon, näsa eller mun. Läkare rekommenderar solglasögon mot pollenallergi för att skydda dina ögon. Det behövs ingen speciell typ av solglasögon då alla typer skyddar och hjälper.

Pollenallergi innefattar ett antal olika tillstånd som orsakas av överkänslighet från personens immunsystem vid pollen kontakt. Symptom på pollenallergi kan vara:

  • Nysningar
  • Kliande, rinnande eller täppt näsa
  • Röda och rinnande ögon

Andnöd Generellt så hjälper vissa förebyggande standard åtgärder människor att kämpa mot pollenallergi. Receptbelagda läkemedel används när sjukdomssymptomen orsakar stora obehag eller utgöra en risk för hälsan.

För att få ett recept för läkemedel mot pollenallergi kan läkarundersökning och vissa tester behövas som till exempel hudtest eller blodprov. Beroende på testresultaten kommer det vara möjligt för läkaren att ställa en exakt diagnos och behandlingsmetoden kan bestämmas. Idag finns det ett stort antal receptbelagda mediciner på marknaden mot pollenallergi.
Det gäller att välja rätt läkemedel för graden av behandling för att uppnå maximum effektivitet.

Miljontals människor över hela världen drabbas varje år negativ av pollen. Därför är marknaden för antiallergiska medel enorm. Läkemedelsföretagen har aktivt engagerat sig i utvecklingen av nya och mer effektiva läkemedel.

Det är möjligt att köpa olika typer av receptbelagda eller receptfria läkemedel mot pollenallergi på apotek i hela världen. Du kan till exempel köpa någon av dessa läkemedel för att behandla pollenallergi:

  • Antihistaminer
  • Nasala kortikosteroider
  • Avsvällande
  • Kromolynnatrium

Allergi injektioner (subkutan immunterapi) Exempel på några effektiva receptbelagda läkemedel mot pollenallergi är Clarinex (Desloratadine), Alavert, Claritin (Loratadine), Zyrtec, Xyzal (Cetirizin), Vituz och Allegra (Fexofenadine).

Dessa läkemedel varierar i olika läkemedelsformer och administreringssätt. Nässprayer är lätta att använda och lindrar snabbt symptomen av pollenallergi och är därför väldigt populära. Behandling med injektioner mot pollenallergi är inte lika populär som tabletter eller nässpray. Injektionerna har vissa fördelar. Det krävs bara en liten mängd läkemedel injiceras för en långvarig lindring av symptomen.