Recept mot Illamående

illamaende

Illamående är ett symptom (eller ett tecken), som kan uppstå av olika anledningar, i alla åldrar.
De vanligaste orsakerna till illamående är till exempel graviditet, överätande, livsmedel eller alkoholförgiftningar. Mindre vanliga orsaker till illamående är läkemedel, sjösjuka, kemoterapi eller allvarliga sjukdomar.

För att bota illamående, kan olika typer av läkemedel användas som finns i oralform eller injicerbart vätska.
Det är viktigt att välja korrekt medicin som passar dig och dina symptom för en effektiv och säker behandling av illamående.

Det kan krävas en läkarkonsultation för att diagnostisera orsakerna till illamående. Det olika riskfaktorer i ställd diagnos som orsakar ditt illamående behövs för att få ett recept utskrivet för ett anti-illamående läkemedel.

Det är även möjligt att köpa receptfria anti-illamående läkemedel på ditt apotek.

På online apotek finns det några anti-illamående läkemedel som säljs utan recept från läkare. Om personen vet om orsaken till illamåendet behöver inte patienten nödvändigtvis spendera både tid och pengar på att besöka en läkare. Online apotek ger dig den smidiga möjligheten att beställa både receptbelagda och receptfria läkemedel för att behandla illamående.

Patienter som redan har fått ett recept utskrivet av läkare för anti-illamående läkemedel innan, vet vilket sorts läkemedelsform de behöver för att bota sitt illamående som till exempel tabletter, kapslar, flytande eller injicerbara lösningar. De kan beställa receptbelagda eller receptfria läkemedel för att lindra illamående på nätet på bara några minuter med expressleverans.

Under graviditeten finns det många säkra läkemedel tillgängliga att köpa på apoteket som kan användas för att minska illamående och kräkningar. En av de mest populära läkemedeln för att kontrollera illamående under graviditeten är Diclegis.

Under flera decennier kunde endast patienter som led av sjösjuka få ett recept utskrivet för Diclegis. Men år 2013 expanderade listan över indikationer för Diclegis användning område och denna anti-illamående medicin ordinerades även för behandling av illamående och kräkningar under graviditeten.

Om du redan använder Diclegis men de är alldeles för dyra att köpa där du bor så är det möjligt att köpa billigare mediciner för illamående under graviditeten som har exakt samma effekt som Diclegis. Som ett billigare alternativ till Diclegis kan anti-illamående medicin innehållande 10 mg Doxylamin eller 10 mg Pyridoxin användas.

Till skillnad från till graviditetsillamående som kan botas med hjälp av anti-illamående medicin kan illamående orsakat genom intag av andra läkemedel vara mycket svårt att kontrollera.

Många receptbelagda läkemedel som används för att behandla sjukdomar i hemmet kan orsaka mild till måttlig illamående. Det är mindre vanligt att sådana läkemedel orsakar kräkningar.

I allmänhet kräves det inte en särskild behandling för illamående som orsakas av användning av mediciner som till exempel antibiotika. Men ibland kan vissa mediciner orsaka mycket kraftigt illamående som kräver en särskild behandling.

Till exempel så används den receptbelagda medicinen Palonosetron (Akynzeo och Aloxi) för behandling av illamående efter kemoterapi. För att förhindra illamående efter operation, kan man få ett recept för Aprepitant (Emend) som verkar anti-illamående eller Granisetron (Kytril) injektioner.

En av de säkraste receptfria anti-illamående medicin för barn är Emetrol. Emetrol oral lösning rekommenderas för behandling av illamående orsakad av gastrointestinala störningar.

Detta läkemedel kan administreras till barn från två år och uppåt för att kontrollera illamående.
Till skillnad från andra läkemedel som anges i denna artikel säljs Emetrol receptfritt och inte bara på online apotek utan också hos de vanliga apoteken.

Receptfria och receptbelagda läkemedel för att kontrollera illamående eller kräkningar tillverkas i olika läkemedelsformer som till exempel orala tabletter (Diclegis), orala kapslar (Akynzeo), orala lösningar (Emetrol) eller lösningar för injektioner (Kytril).

I USA är det möjligt att köpa Skopolamin plåster på apotek, vilket hjälper till att förhindra illamående och kräkningar som orsakas av olika skäl. Skopolamin plåstret används oftast för att kontrollera illamående som orsakas av åksjuka hos barn och vuxna.

Skopolamin plåster kan även användas för att kontrollera illamående efter operationer.
Det receptbelagda anti-illamående medicinen Skopolamin säljs och marknadsförs under varumärkena Transderm-SKOP samt Transderm-V.

Om du aldrig har fått ett recept utskrivet av din läkare för anti-illamående mediciner finns det möjlighet att ta kontakt med ditt online apotek som kan svara på alla dina frågor om anti-illamående mediciner.
Om du vill få mer information om receptfria och receptbelagda läkemedel mot illamående ber vi dig att vänligen ta kontakt med vår kundservice via telefon eller e-post.