Voltaren piller uden recept

voltaren_se

Voltaren är en av de mest populära läkemedel för smärtsymptom lättnad. Du kan köpa Voltaren i Sverige utan recept. På grund av närvaron av olika doseringsformer, kan Voltaren användas både lokalt och systemiskt.

Voltaren innehåller Diklofenak, den icke-steroidala aktiva substansen. Verkan av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) ligger i den blockering av nervimpulser, och smärts mediatorer. Som ett resultat av diklofenak handling, inte hjärnan får irriterande signaler, och om personen inte känner smärta.

Gel är den vanligaste doseringsform av Voltaren. Men du kan också köpa i Sverige andra NSAID beredningsformer, samt:

 • tabletter av 12,5, 25 och 50 mg;
 • kapslar av 12,5 och 25 mg;
 • ögondroppar av 1 mg / ml;
 • injektionsvätska 25 mg / ml;
 • depotplåster;
 • suppositorier på 25, 50 och 100 mg.

Var och en av Voltaren beredningsformer används baserad på kliniska indikationer.

Voltaren gel kan appliceras 1-2 gånger per dag. NSAID eliminerar effektivt smärta till följd av skador eller stukningar hos barn som är äldre än 14 år. Fördelen med Voltaren gel användning ligger i det faktum att det tränger in i huden nästan omedelbart efter applicering, vilket snabbt lindra smärta och inflammation.

Precis som gelén är depotplåster Voltaren används i olika kontusioner eller vrickningar. Voltaren plåster appliceras två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen. Inte mer än två delar av kroppen ska täckas med plåstret, även om det finns andra skador.

Voltaren tabletter eller kapslar används för att förhindra symtomen av huvudvärk, tandvärk, och andra smärtstillande former. Voltaren tabletter eller kapslar kommer att hjälpa kvinnor att bli av med smärta under menstruation.

Indikationer för användning av stolpiller Voltaren är desamma som de för tabletter / kapslar – dysmenorré hos kvinnor, samt olika typer av migrän och smärta. Dessutom är Voltaren suppositorier används för att lindra smärta från sådana sjukdomar som reumatoid artrit och osteokondros.

Voltaren injektioner används för att eliminera smärta på grund av allvarlig njur- och leversjukdom (kolik). Dessutom är intravenös eller intramuskulär administrering av Voltaren används för att lindra smärta, som orsakas av en operation.

Ögondroppar Voltaren används för att lindra smärta och inflammation, till följd av ögonoperationer, som kataraktkirurgi. Voltaren ögondroppar kan också användas för att eliminera inflammation i konjunktivit eller elevconstriction, som orsakas av kirurgi.

Oavsett beredningsformer och indikationer för användning, följande är typiska för Voltaren:

 • kort kurs av ansökan – från 2 till 14 dagar,
 • NSAID-användning börjar med lägsta effektiva dos;
 • interfoliering / kombinera orala använda metoder (stolpiller, intravenös eller intramuskulär injektion) med att ta tabletter / kapslar. En kombination av flera doseringsVoltAren former kan förbättra behandlingens effektivitet.

Idag kan alla släpp former av Voltaren köpas i svenska apotek utan recept, men endast vid doser som inte överstiger 25 mg diklofenak. Och detta trots att försäljningen av OTC Voltaren har helt förbjudits i grannlandet Danmark 2009.

I den inledande fasen av klinisk tillämpning, har samtliga Diklofenak-baserade NSAID, inklusive Voltaren, som uteslutande används för smärtlindring vid reumatoid artrit symptom. Men i dessa dagar, använder omfattningen av Voltaren utökats betydligt:

 • kirurgi – för att lindra postoperativ smärta;
 • gynekologi – smärtsam menstruation;
 • traumatologi och idrottsmedicin – blåmärken, stukningar,
 • onkologi – smärtlindring i det första steget;
 • neurologi – i långvarig smärta och domningar i fingrarna (karpaltunnelsyndrom).

På grund av den optimala kombinationen av bedövningsmedel och antiinflammatorisk verkan, har Voltaren god tolerabilitet och en snäv cirkel av kontraindikationer. Till exempel, bör gravida kvinnor och ammande mödrar konsultera med en läkare innan du använder Voltaren. Användningen av NSAID kan påverka graviditeten och barnets hälsa.

Alkohol är inte rekommenderas, medan du använder Voltaren. Precis som alkohol, Diklofenak metaboliseras i levern. Växelverkan mellan två oförenliga ämnen kan orsaka levertoxicitet och biverkningar. Dessutom är alkohol en stimulerande av nervsystemet, medan som Voltaren tvärtom har en hämmande effekt.

Voltaren är den första NSAID, baserat på diklofenak. Läkemedlet utvecklades under 1965. Voltaren först började säljas 1974 i Japan. I slutet av 1980, Voltaren fanns i mer än 120 länder runt om i världen, däribland Sverige som primär NSAID.

Rättigheterna för Voltaren försäljning i Sverige tillhör läkemedelsföretagen Novartis, GlaxoSmithKline och Laboratoires Thea. Men du kan köpa andra Diklofenak-baserade läkemedel i detta land: Solaraze, Dicuno, Ignorin, Dicloabak, spridarplattan, Eeze. Dessutom är NSAID säljs under sitt generiska namn Diklofenak.

Du kan fortfarande köpa Voltaren i Sverige utan recept. Och detta trots upprepade uttalanden av vårdpersonal att användningen av diklofenak-baserade läkemedel ökar risken för allvarliga kardiovaskulära sjukdomar.

Dessutom försäljningen av diklofenak-baserade läkemedel ökade i Sverige med 30% under perioden 2007-2012. Som jämförelse, volymen av diklofenak minskade försäljningen med 22% under samma period i Danmark.