Blærebetændelse piller virker ikke

blearebetaendelse-piller_se

Cystit är en smittsam sjukdom som påverkar urinblåsan och nedre urinvägarna. Kvinnor utgör den stora majoriteten mottagliga för sjukdomen, men det kan också påverka män och barn. Olika piller mot cystit kan köpas utan recept i Sverige.

Riskfaktorer som kan bidra till cystit är:

 • nedsatt immunförsvar;
 • pyelonefrit – infektionen kan komma in i urinblåsan från njurarna med urinflödet;
 • skada på slemhinnor blåsmembranet;
 • medfödda missbildningar av urogenitalsystemet;
 • hormonella störningar hos diabetes mellitus eller graviditet;
 • långsiktig administrering av sådana läkemedel, som cytostatika;
 • kirurgiska ingrepp, såsom urinblåsa kateterisering;
 • blåsdysfunktion, som orsakas av nervsystemet dysfunktion.

Män är mycket mindre benägna att blåskatarr än kvinnor. Detta beror på det manliga urinröret är mycket längre och smalare än hos kvinnor. Därför är det mycket svårare för bakterier att komma in i män urin jämfört med kvinnor.

Olika typer av läkemedel kan användas för behandling av cystit:

 • antibiotika – Ciprofloxacin;
 • probiotika – Bifiform.
 • spasmolytika – papaverin;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) – ibuprofen.

När cystit är en infektion, antibiotika föreskrivs i första hand för att behandla den. I de flesta fall, är den huvudsakliga orsakande medlet för cystit E. coli, även om inflammation i urinblåsan kan vara orsaker från andra bakterier, liksom.

En av de vanligaste och effektiva antibiotika vid behandling av akut okomplicerad cystit är Ciprofloxacin. Ciprofloxacin tabletter av 250, 500 och 750 mg för behandling av cystit kan lätt köpas i Sverige.

Patienter rekommenderas att ta 250 eller 500 mg ciprofloxacin två gånger dagligen under cystit behandling. Loppet av denna antibiotikabehandling kan sträcka sig från tre dagar till två veckor, beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.

I klinisk praxis har Ciprofloxacin använts för att behandla cystit under många år. Förutom cystit medel, är Ciprofloxacin också effektiv mot klamydia och mykoplasma som orsakar uretrit.

Kontraindikationer för användning av Ciprofloxacin är:

 • graviditet eller amning;
 • egenhet av antibiotika eller allergiska reaktioner orsakade av deras användning;
 • samtidig användning av andra antibiotika.

Dessutom dödar Ciprofloxacin inte bara bakterie patogener av smitt cystit, men också många mikroorganismer, som spelar en viktig roll i matsmältningen. Därför är probiotika rekommenderas samtidigt med Ciprofloxacin att återställa tarmfloran under anti-cystit behandling.

I inget fall bör du använda antibiotika för behandling av cystit på egen hand. Ena eller det andra läkemedlet bör endast tas när ordinerats av läkare. Baserat på urinanalys, kommer läkaren att avgöra vilken typ av infektion var det orsakande medlet av cystit, och först därefter föreskriver lämpliga läkemedlet.

Fördelarna med Ciprofloxacin användning vid behandling av cystit är uppenbara. Denna antibakteriella läkemedel klarar effektivt med smittämnen. Ciprofloxacin minskar risken för spridningseffekter av sjukdomen till en kronisk form, när de används i de tidiga stadierna av cystit.

De svårigheter som kan uppstå vid användning av Ciprofloxacin för cystit behandling:

 • även laboratorietester är inte alltid kapabla att exakt uppskatta känsligheten för Ciprofloxacin;
 • systemisk administrering av denna antibakteriella läkemedel kan leda till negativa konsekvenser för kroppen;
 • fel antibiotika kommer inte bara misslyckas med att rädda dig från cystit, men också orsaka ytterligare skador.

Behandling av kroniska cystit former är inte begränsad till Ciprofloxacin. Kombinationsbehandling av kronisk cystit, i tillägg till antibiotika bör omfatta förfaranden för tvättning av urinblåsan via intravesikal instilla – införandet av läkemedlet i blåsan via en injektion.

Med bara Ciprofloxacin kommer att vara otillräckliga, om man vill förhindra cystit upprepning. För att förhindra en upprepning av cystit, bör patienter använda probiotika – mattor som innehåller nyttiga mikroorganismer. I Sverige kan du köpa anti-cystit piller Bifiform, vilket är en hög kvalitet probiotiska.

Bifiform bör användas efter en kur med Ciprofloxacin, när de viktigaste aktörerna i cystit redan neutraliseras. Bifiform hjälper återställa tarmfloran, störd på grund av Ciprofloxacin användning.

Men bortsett från de mikrober och bakterier, din cystit kan också ha icke-infektiösa orsaker. Icke-infektiösa former av cystit kan orsakas av följande faktorer:

 • stagnation av blod i venerna i bäckenet som orsakas av en stillasittande livsstil;
 • användning av strålbehandling i nedre delen av magen och blygd;
 • olika allergiska reaktioner.

Icke-infektiösa former av cystit eller interstitial cystit är mycket svårare att behandla än smittsam cystit. Eftersom de viktigaste symptomen på interstitiell cystit är akuta buksmärtor och spasmer i urinblåsan, kräver sin behandling spasmolytika (papaverin) och NSAID (Ibuprofen).

Papaverin åtgärder ligger i direkt eliminering av urinblåsan spasmer. Papaverin absorberas snabbt in i väggarna i inflammerade blodkärl, ändrar balansen hos cellmembranet och minskar kontraktiliteten hos cellerna. Papaverin säljs i form av anti-cystit tabletter eller stolpiller.

Verkan av Ibuprofen för behandling av cystit är baserad på blockering av nervimpulser som orsakar smärta i buken. I bakteriell cystit, kan ibuprofen användas som bedövningsmedel i samband med antibiotika.

Användning av Ibuprofen och Papaverin är en del av ett komplex för behandling av interstitiell cystit. Droger sig bara eliminera symptomen, men inte själva sjukdomen. Användningen av ett kramplösande och ett NSAID för infektionskontroll bör kombineras med lågfrekvent stimulering av nerver med elektriska impulser, och infusion av speciella läkemedel i urinblåsan, liksom andra åtgärder.

I Sverige kan du köpa en mängd olika piller för behandling av blåskatarr. En viktig förutsättning är att cystit behandling inkluderar varma bad, tillämpning av varmvattenflaskor för att lindra smärta, användning av diuretika, överdrivet drickande, utestängning från kosten salt och alkoholhaltiga drycker, förutom läkemedel.