Rogaine

Rogaine är det enda läkemedlet i Sverige för topisk applicering, som har godkänts för behandling mot androgen alopeci. Rogaine förskrivas till patienter över 18 år som har delvis eller helt håravfall orsakas av genetisk disposition.

Rogaine innehåller den aktiva substansen Minoxidil. Tillverkare av det läkemedlet för behandlingen mot håravfall är företaget Johnson & Johnson. Dotterbolaget McNeil levererar Rogaine på den svenska marknaden.

Idag på svenska apotek kan du köpa Rogaine i två former:

  • kutan lösning 20 eller 50 mg / ml
  • kutant skum 50 mg / g

Kutan lösning Rogaine tillverkas i plastflaskor på 60 mg från 1989. Sedan 2012 kan patienter med alopeci köpa kutant skum Rogaine, som säljs i lufttätpackningar på 60 g.Rogaine är det populärt läkemedlet för behandling och förebyggande av initial eller måttlig alopeci hos vuxna. Dess verkan syftar till att påskynda håråterväxt och förebyggande av håravfall.Utomhusbruk av Rogaine stimulerar håråterväxt genom att stärka mikrocirkulation i huden. Således bidrar Rogaine till kraftig ökning av tillförseln av näringsämnen och syre till hårfolliklarna.

Regelbunden användning av Rogaine hjälper till att förekomma håravfall och främjar tillväxten av friska starka hår.

För att få den mest effektiva behandlingen mot alopeci bör du följa vissa rekomendationer för användningen av Rogaine:

  • skum eller lösning Rogaine rekommenderas att tillämpa 1 mg två gånger per dygn, på morgonen och kvällen;
  • före applicering av Rogaine tvätt och torr hår och hårbotten bra;
  • för att applicera Rogaine rekommenderas det att använda en speciell applikator;
  • efter varje beläggning av lösning eller skum Rogaine grundligt tvätta händerna.

Rogaine hjälper att stoppa håravfall och avsevärt påskynda deras växt efter cirka 2-4 månader. I sällsynta fall, för att förhindra håravfall och återställa hårets hälsan kan krävas längre behandlingen med Rogaine – cirka 6 månader.På grund av den gynnsamma säkerhetsprofilen är det läkemedlet för behandling mot håravfall receptfritt. Du kan köpa Rogaine utan recept på alla svenska apotek.Likväl kan Rogaine orsaka några dosrelaterade biverkningar, inklusive ökning av intensitet av hårväxt i ansiktet eller på händerna, såväl som irritation i hårbotten. För att undvika dessa oönskade biverkningar, rekommenderas du att använda högst 2 mg per dygn.

I början av behandlingen kan Rogaine orsaka ökning av håravfall. Den oönskade biverkningen är tillfällig och gäller för cirka 14 dagar under användningen av Rogaine.Rogaine innehåller etanol. Av den anledningen kan det orsaka smärta eller irritation vid kontakt med känsliga områden på hud eller slemhinnor. Rogaine bör undvikas kontakt med ögon, sår eller repor på huden.

Rogaine har vasodilaterande egenskaper och kan orsaka förändring i hjärtfrekvens eller blodtryckssänkande. Därför, under användningen av Rogaine rekommenderas du att följa försiktighetsåtgärder i närvaro av angina, arytmier, försämrad blodcirkulation eller takykardi.Risken för biverkningar reduceras signifikant när du använder skum eller lösning Rogaine på rätt sätt. Kliniska studier har visat att Rogaine har inte antiandrogen aktivitet.

För att undvika läkemedelsinteraktioner använder inte Rogaine tillsammans med andra läkemedel för topisk applicering, inklusive Micanol eller Aberela. Före anvendningen av Rogaine bör du bestämma etiologin av alopeci.

  • Rogaine bör inte användas om du okänder inte orsaken till håravfall eller alopeci inte associerad med genetisk disposition
  • kontraindikation för Rogaine är också irritation, rödnad eller inflammation i huden
  • olämplig användning av Rogaine hos kvinnor vars håravfall orsakas av hormonell obalans under graviditet

Om du har ytterligare frågor om användningen av detta läkemedel, kan du fråga apotekspers när du köper Rogaine på apotek.

Rogaine används för den effektiva behandlingen av ärftligt håravfall har under mer än 25 år. Detta läkemedel är mycket effektivt och säkert, så att Rogaine är mycket populärt bland dermatologer och deras patienter.Företaget Johnson & Johnson, tillverkaren av det läkemedlet för behandlingen mot håravfall, erbjuder rabattkuponger för sin inköp. Med hjälp av dessa kuponger kan du spara upp till 75% per månad när du köper Rogaine.

Rogaine rabattkuponger accepteras på de flesta oberoende apotek i Sverige. På online-apotek kan du beställa gratis Rogaine leverans direkt till din dörr. Snabb leverans av Rogaine är cirka 7 till 10 dagar efter beställning.